Berekening calorieën en macro nutriënten (€.25,00):

Precies weten hoeveel calorieën jij per dag mag eten en hoeveel grammen eiwitten, vetten en koolhydraten jij nodig hebt.

Al die ‘geweldige’ diëten die uit de grond gestampt worden. En natuurlijk met goed geluk, eet je zo minder calorieën dan je nodig hebt en val je af ……….sarcastisch gezegd natuurlijk..

Maar serieus, wist je dat iedere persoon verschillend is en verschillende behoefte heeft aan calorieën?  En dan met name de vetten, koolhydraten en eiwitten in de juiste verhouding gegeten moeten worden?

Heel ons lichaam wordt aangestuurd door hormonen en om dat allemaal goed te laten werken en gezond te blijven, hebben we wel de juiste verhouding nodig tussen de macro nutriënten. De schade die je lichaam oploopt door verkeerd te lijnen, is niet altijd direct zichtbaar. Al kan je wel last krijgen van koud hebben, weinig energie hebben en slechte concentratie, als je niet eet wat je nodig hebt.

Sowieso mag je nooit meer dan 500 calorieën, onder wat je dagelijks nodig hebt, minderen op je voeding. Doe je dat wel, dan gaat je lichaam in de noodstand en gaat je verbranding op een laag pitje draaien. Je lichaam houdt dan angstvallig de calorieën vast omdat er ernstig tekort is. En om nóg meer te compenseren, lost je lichaam dan je spieren op!

Wat jouw lichaam specifiek nodig heeft aan calorieën, is anders dan bij je buurman of je collega. Het hangt nauw samen met jouw geslacht, lengte, gewicht, leeftijd en hoe actief je bent overdag.

Al die factoren samen bepalen jouw energiebehoefte. Afhankelijk van je werk en activiteiten overdag en het doel wat je stelt voor je lichaam, hoort daar een juiste verdeling vetten, koolhydraten en eiwitten bij.

Zómaar gaan lijnen, zónder te weten hoeveel je mag eten.. Het is net als je jouw financiën op orde wilt brengen zónder te weten wat er aan geld  binnenkomt, wat je nodig hebt voor alle rekeningen en boodschappen én hoeveel schulden je hebt. Je moet inzicht hebben, vóór dat je er op de juiste manier aan kan werken. 

 Zónder van jou een ‘levenslange calorieën tellend persoon’ te willen maken, geef ik je wèl de juiste berekening op basis van jouw lichaam en jouw leefstijl om te weten hoeveel je mag eten en om te leren waar het mis gaat.

De berekening bevat:

  • Een berekening van het dagelijks aantal benodigde calorieën op basis van jouw specifieke lichaamssamenstelling, leefstijl en doel
  • Een berekening van het aantal grammen koolhydraten, eiwitten en vetten die je mag eten per dag
  • Een speciale berekening voor de dagen dat je sport
  • En ik leg je uit hoe je grip krijgt op je voeding. Dit door gebruik van een app waarin je jouw voedingsdagboek bijhoudt met tips en advies

Kortom, de enige juiste basis om inzicht en grip te krijgen op je voeding, niet te veel calorieën eet en tóch de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Wil je dit alles voor slechts €.25,- voor jou op maat laten maken? Stuur dan een email door op deze link te klikken óf start direct een WhatsApp gesprek door op het groene icoon te tikken.